Suprafaţa unei parcări este obişnuită cu sarcini mecanice, chimice şi dinamice foarte solicitante, cauzate de vehiculele aflate în mişcare sau în frânare. La rândul lor, uleiurile de maşină şi sărurile folosite pentru degivrare aduc sarcini chimice dăunătoare. Fiind deopotrivă expuse şi solicitate, siguranţa suprafeţelor din parcări trebuie să reprezinte o prioritate pentru constructori.

Varietatea de culori permite individualizarea zonelor de parcare, pentru a nu crea confuzii cu poziţionarea vehiculului şi stabilirea exactă a locului unde am parcat maşina.

Siguranţă şi rezistenţă

Pardoselile noastre au o mare elasticitate şi bună rezistenţă  la uzură, fiind concepute pentru a proteja parcarea în situaţii diverse: radiaţii ultraviolete, ploaie, zapadă si gheaţă, precum şi a variaţiilor extreme de temperatură.

Un avantaj semnificativ pe care acestea îl oferă este grosimea sistemului poliuretanic aplicat pentru protecţia parcărilor, acesta având o grosime de doar câţiva milimetri. El are şi o greutate scazută pe metru pătrat, ceea ce favorizează încărcarea uşoară a structurii de beton, reducând astfel din consumul de materiale.

Sistemul antiderapant al pardoselilor pentru parcări oferă protecţie ridicată împotriva riscurilor de alunecare, precum şi o protecţie îndelungată la uzură, sarcini mecanice, pietriş rutier, decolorare, benzină, sau ulei de motor.

În zonele de rampă este importantă folosirea protecţiei antiderapante, care diminuează foarte mult riscul unor accidente cauzate de unghiul mort şi de alunecarea vehiculului. În aceste zone se vor folosi diferite clase de rezistenţă la alunecare, pentru a îndeplini cerinţele ridicate de siguranţă din prezent.

 1. Amorsa – Stabileşte o fixare monolită la substrat
 2. Strat de uzură hidroizolator – Răşină sintetică aplicată în formă lichidă; determină proprietăţile mecanice şi de acomodare a fisurilor.
 3. Strat de acoperire – Pentru fixarea stratului de uzură; creşte rezistenţa la abraziune şi oferă rezistenţă chimică, oferind numeroase opţiuni de culoare.

Culoarea care se păstrează

Pardoselile noastre au durată lungă de viaţă şi un aspect cromatic extrem de plăcut. Aceste sisteme sunt potrivite atât pentru lucrări noi, cât şi pentru lucrările de refacere a parcărilor, rampelor, şi au avantajul de a putea fi aplicate într-un timp foarte scurt. Un alt avantaj remarcabil este durata mare de viaţă şi paleta coloristică bogată: sistemele noastre sunt extrem de versatile, au rezistenţă mecanică mare, oferind soluţii pentru tratarea fisurilor şi acoperirea rapidă, cu costuri reduse, a parcărilor, pentru o durată mare de exploatare şi cheltuieli reduse cu serviciile de mentenanţă. Varietatea de culori permite individualizarea zonelor de parcare, pentru a nu crea confuzii cu poziţionarea vehiculului şi stabilirea exactă a locului unde am parcat maşina. Platformele de la nivelul sau sub nivelul solului au nevoie de protecţie împotriva umezelii care penetrează structura de dedesubt, ca urmare a umiditaţii ascensionale sau a acţiunii capilare a apei.

Platformele de la nivelul sau sub nivelul solului au nevoie de protecţie împotriva umezelii care penetrează structura de dedesubt, ca urmare a umiditaţii ascensionale sau a acţiunii capilare a apei.

MasterSeal Traffic 2262- sistem de protecţie pentru rampe

Caracteristicile sistemului

 • Foarte rezistent la uzură;
 • Foarte rezistent la agenţi chimici;
 • Rezistenţă la pietrişul rutier;
 • Rezistent la benzină, motorină şi bio-diesel;

Avantaje:

 • Uşor de instalat;
 • Adecvat pentru o gamă largă de aplicaţii;
 • Întreţinere redusă.
Rezistenţă sporită pentru rampe

Rampele de parcare sunt solicitate cu regularitate, iar unghiul mort poate cauza accidente. Din aceste considerente, este esenţial ca rampele să dispună de suprafeţe antiderapante sigure.

Aceste sisteme utilizează straturi de grosime mai mari, fiindcă sarcinile mecanice sunt pe măsură. MasterSeal Traffic 2262 a fost conceput ca să ofere un nivel ridicat de protecţie pentru cât mai mult timp. Acest produs vine cu diferite clase de rezistenţă la alunecare, îndeplinind astfel standarde ridicate de siguranţă. Odată aplicat, acest sistem se întăreşte rapid, permiţând recondiţionarea zonelor cu expunere mare la eforturi în cel mai scurt timp.

MasterSeal Traffic 2263- acoperiri de închidere a fisurilor pe suprafeţe expuse

Caracteristicile sistemului

 • Proprietăţi de închidere a fisurilor: clasa 3.2, în conformitate cu EN 1504-02 şi DIN V 18026;
 • Suprafaţă uniformă, cu proprietăţi anti-derapare;
 • Foarte rezistent la uzură;
 • Rezistenţă la pietrişul rutier;
 • Culoare care se păstrează;
 • Rezistenţă la benzină, ulei, motorină şi bio-diesel.

Avantaje:

 • Protecţie de nivel înalt;
 • Varietare de culori pentru demarcarea zonelor de parcare;
 • Consum redus de materiale.
MasterSeal Traffic- pentru parcări cu platforme expuse

De cele mai multe ori, se întâmplă ca platformele superioare ale parcărilor auto cu mai multe etaje să nu fie acoperite, astfel rămânând expuse în faţa factorilor climaterici şi intemperiilor. Radiaţiile ultraviolete, zăpada şi gheaţa, la fel ca variaţiile extreme de temperatură reprezintă la rândul lor factori de stres suplimentari.

Pentru un astfel de mediu au fost concepute sisteme de acoperire elastomere, de mare anduranţă, care păstrează aceste platforme sigure şi rezistente, prelungindu-le durata de viaţă. MasterSeal Traffic 2263 aduce laolată proprietăţile elastice şi rezistenţa îndelungată la uzură. Mulţumită structurii sale legate monolitic acest sistem rămâne performant chiar şi pe substraturile solicitate de trafic greu.

Membranele poliuretanice fară solvenţi vor rezolva problema fisurilor şi vor oferi platformei o capacitate sporită de rezistenţă mecanică: acestea se aplică cu ajutorul unor spray-uri controlate de un computer, astfel încât se aplică foarte repede şi au nevoie de puţin timp pentru uscare. Finisajele pot fi alese dintr-o varietate cromatică.

MasterSeal Traffic 2271- protecţie economică pentru parcări

Caracteristicile sistemului:

 • Rezistenţă la uzură;
 • Proprietăţi anti-derapare;
 • Rezistenţă la pietrişul rutier;
 • Rezistent la benzină, motorină, ulei, bio-diesel

Avantaje:

 • Opţiune eficientă şi economică;
 • Sistem versatil, pentru o gamă variată de aplicaţii.

Plăci fără risc de fisurare

Structurile aflate la nivelului solului sau mai jos au nevoie de protecţie împotriva umezelii care se strecoară în structurile inferioare, ca urmare a ridicării umidităţii sau a acţiunii capilare.Pentru aceste cazuri, sistemele de protecţie pentru suprafaţă se combină cu amorse performante, dintr-un compozit chimic special conceput pentru a fi rezistent la umididate.MasterSeal Traffic 2271 este soluţia câştigătoare, avantajoasă şi durabilă pentru învelirea suprafeţelor interne. Acest produs poate fi supus adaptării pentru a îndeplini cerinţe individuale de proiect.

MasterSeal Traffic 2272- pentru reabilitarea economică şi rapidă a parcărilor

Caracteristicile sistemului:

 • Bazat pe tehnologie poliuretanică-poliaspartică;
 • Maturare rapidă la temperaturi joase;
 • Rezistent la uzură;
 • Rezistent la pietrişul rutier;

Avantaje:

 • Reabilitare economică;
 • Perioade de închidere minime: redare spre folosinţă rapidă

Renovarea suprafeţelor în doar câteva ore

 • În utilizarea parcărilor auto, căile de acces şi rutele de conectare au ur rol esenţial, iar atunci când vine vorba de reabilitarea rampelor, timpul este preţios. De aceea a fost dezvoltat sistemul cu execuţie rapidă MasterSeal Traffic 2272, menit să realizeze lucrările de întreţinere pentru rampe în cel mai scurt timp.
 • Cele trei produse care alcătuiesc acest sistem se aplică într-un timp foarte scurt: la numai trei ore de la aplicare, suprafeţele asupra cărora s-a intervenit pot fi redate folosinţei, cu singura cerinţă de a păstra temperatura structurii şi a substratului la cel puţin 15 grade Celsius.
 • În urma finalizării, sistemul va fi rezistent la sarcinile mecanice severe care acţionează asupra rampelor, având avantajul unor proprietăţi antiderapante ridicate.

Sistemele MasterSeal Traffic- Protecţie superioară pentru suprafeţe

Atunci când investiţia trebuie protejată, sistemele MasterSeal Traffic, dedicate protecţiei suprafeţelor şi rampelor de parcare, reprezintă soluţia câştigătoare:

 • 2264: Pentru protecţia parcărilor auto cu strat de uzură mare; dispune de hidroizolator elastic incorporat, pentru plăci intermediare între subsoluri (la subsolurile multi-etajate);
 • 2263: Pentru protecţia parcărilor descoperite (la exterior); dispune de un strat de protecţie rezistent la UV şi la înghet-dezgheţ; sistem prevăzut cu membrană elastică hidroizolatoare incorporată;
 • 2262: pentru protecţia parcărilor şi rampelor, cu sistem antiderapant incorporat. Acest sistem preia fisurile statice şi oferă rezistenţă mare la uzură, atât pentru interior, cât si pentru exterior;
 • 2255: pentru parcări interioare, atât pentru suprafaţa de rulare, cât şi pentru zonele de rampă, sau rampe în spirală, cu preluare de fisuri statice;

Sistemul MasterTop 2273 este la rândul său destinat protecţiei subsolurilor cu un singur nivel. Acest sistem de pardoseală epoxidică rigidă ( fără preluare de fisuri) este utilizat pentru protecţia parcărilor şi sigilarea betonului. Este un sistem uşor de curăţat, care nu acumulează praf, susceptibil de a fi utilizat în spaţiie industriale de manipulare-descărcare, spaţii de depozitare şi zone de producţie.