Pardoseli antiderapante pentru condiţii de umezeală

Industria alimentară şi a băuturilor impune condiţii stricte de igienă şi siguranţă. Mai ales în zonele alimentare deschise, este esenţial ca pardoselile să îndeplinească cerinţele International Food Standards (IFS).

Durabile şi eficiente, pardoselile Ucrete reprezintă soluţia optimă pentru menţinerea unui nivel de igienă corespunzător.  Având o capacitate de curăţare similară oţelului inoxidabil şi o foarte bună rezistenţă la acţiunea substanţelor chimice şi aburilor, sistemele de pardoseli industriale Ucrete pentru industria alimentară constituie o bază sigură pentru un mediu de lucru adecvat.

Ucrete TZ- pardoseli sigure şi estetice

Alături de aspectele ce ţin de siguranţă şi funcţionalitate, pardoselile pentru industria alimentară pot îndeplini şi functii estetice, contribuind astfel la configurarea unui spaţiu de lucru mai plăcut.

Pardoseala Ucrete TZ constituie un sistem robust, cu efecte decorative plăcute, dispunând de un strat de acoperire de tipul mozaicului lustruit. Sistemul Ucrete TZ poate fi aplicat aproape fără îmbinări, fiind de asemena disponibil în versiune antistatică. În funcţie de rezistenţa la temperatură dorită, grosimea stratului utilizat variază între 9 mm şi 12 mm.

Ucrete TZ este opţiunea perfectă pentru bucătării industriale, cantine, spaţii de producţie şi de preparare, precum şi zone de tratare şi conservare, spaţii de procesare a peştelui sau vânatului, camere frigorifice, spălătorii, distilerii, spaţii pentru îmbutelierea apei minerale etc.


Proiecte realizate:

 1. ALKA— fabrica de napolitane( Parcul Industrial Ploiesti)
 2. Fabrica de bere Sibiu— localitatea Saliste
 3. PERIS— abator de transare carcase de porc
 4. LA PROVINCIA— fabrica de pui
 5. ANTREFRIG— depozite transare carne Pantelimon

Fiabilitate pentru pardoseli performante

Grosimea mai mare protejează linia de legătură cu substratul, pentru a face faţă presiunilor foarte mari exercitate de şocurile termice extreme. Straturile de legătură de sub pardoselile Ucrete au 9 mm şi vor  atinge o temperatură de 70 °C în 2 minute de la momentul contactului suprafeței cu apa aflată la temperatura de fierbere.

Totuși, atunci când cantitatea de lichid vărsată este redusă, riscurile de deteriorare scad şi ele în mod semnificativ: o ceașcă de cafea care este vărsată la o temperatură de 90 °C nu va fi îndeajuns pentru a aduce daune unei pardoseli cu grosime de  4 mm, pe când o deversare de 1.000 litri de lichid la 90 °C este cu mult mai probabil să o facă.

Pardoseala Ucrete cu grosime de 9 mm va fi foarte rezistentă la obişnuitele scurgeri de apă la temperatura de fierbere. Cu toate acestea, în spaţiile unde şocurile termice sunt frecvente, este imperativ ca pardoseala să dispună de un strat protectiv corespunzător. Există şi situaţii speciale în care trebuie asigurată posibilitatea mişcărilor termice ample ale substratului.

Experienţă îndelungată

Din cauza variaţiilor semnificative în calitatea şi proiectarea acestor substraturi, nu există un test simplu care să demonstreze că pardoseala va rezista la şocuri termice puternice pentru mulţi ani în condiţii de producţie. Performanţa la care se face referire se bazează în schimb pe îndelunga experienţă pe care pardoselile Ucrete o au în mediile de procesare agresive din întreaga lume de peste 40 de ani.

Rezistenţă mare la interacţiunea cu agenţi chimici

Gama de pardoseli industriale Ucrete oferă foarte bună rezistenţă pentru un spectru extins de agenţi chimici, între care acizi organici sau solvenţi care pot degrada foarte repede şi alte tipuri de pardoseli pe bază de răşini, inclusiv anumite siteme de pardoseli din ciment poliuretanic.

Pardoselile din gama Ucrete nu vor fi afectate de compuşii marcaţi cu litera “R” în tabel, chiar şi în urma unei perioade îndelungate de imersiune.

Ucrete – avantajele unei pardoseli specializate

Beneficiarii pardoselilor Ucrete se bucură de un produs cu lungă durată de viaţă, care se instalează repede şi acoperă toate cerinţele industriilor de procesare. Pardoselile industriale Ucrete constituie o serie unică de produse poliuretanice special concepute pentru a răspunde cu succes sarcinilor cu greutate.
Pardoselile Ucrete se bucură de un prestigiu neegalat în privinţa performanţei: este rezultatul a peste patru decenii de experienţă în industria alimentară şi a băuturilor, industria farmaceutică şi chimică.

Avantajele unor pardoseli industriale cu experienţă:

 • Durabile: rezistență excelentă la impact și uzură. Multe pardoseli Ucrete cu o vechime de 20 – 30 de ani din medii agresive sunt încă în folosință.
 • Nu prezintă miros.
 • Nu contaminează: chiar și în cazul aplicării în zonele de procesare a alimentelor in timpul productiei.
 • Aplicare și întărire rapidă: chiar și la temperaturi scăzute. Sunt disponibile profile care pot fi date în folosință după numai 5 ore la 10 °C, fiind ideale pentru lucrările de renovare.
 • Tolerante la umiditate: pot fi instalate pe beton la 7 zile de la turnarea acestuia, fără a fi nevoie de amorse speciale, contribuind astfel la respectarea programului pentru construcțiile urgente.
 • Rezistență la șoc termic: suportă lichide vărsate cu temperaturi de până la 150 °C, în funcție de grosime.
 • Igienă: poate fi curățat la fel de bine ca oțelul inoxidabil și nu favorizează dezvoltarea biologică, ajutând astfel la menținerea standardelor de igienă.
 • Rezistență mecanică: de la acizi puternici la substanțe alcaline, grăsimi, uleiuri și solvenți care pot degrada rapid alte tipuri de pardoseli pe bază de rășini.
 • Curate și sigure: pentru angajații dvs., produsele dvs. și mediu Certificat cu standardul Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru emisii scăzute.

Pardoseli Ucrete- clasificare după grosime

4 mm

 • rezistență completă până la +70°C
 • pentru temperaturi de congelare până la – 15°C
 • Ucrete DP, HPQ, MF, MT, RG

6 mm

 • rezistență completă până la +80°C
 • curățare ușoară cu aburi
 • pentru temperaturi de congelare până la – 25°C
 • Ucrete DP, HF60RT, MT, RG, UD200, UD200SR, TZ

9 mm

 • rezistență completă până la +120°C
 • curățare completă cu aburi
 • pentru temperaturi de congelare până la – 40°C
 • Ucrete DP, HF100RT, IF, RG, UD200, UD200SR, TZ

12 mm

 • rezistență completă până la +130°C
 • scurgeri ocazionale cu temperaturi până la 150°C
 • curățare completă cu aburi
 • pentru temperaturi de congelare până la – 40°C
 • Ucrete UD200, UD200SR, TZ